Hoe informeer ik de school over de klachten van mijn kind?

Het is belangrijk dat de school goed geïnformeerd wordt dat er een chronische aandoening speelt bij uw kind. Vertel school eventueel over de medische geschiedenis en over hoe het nu gaat met het kind. Uw arts kan dit ook verwoorden in een medische verklaring. U kiest zelf of de naam van de ziekte hierin wordt genoemd. Het is aan te raden om voordat het kind naar school gaat, al met de school te overleggen en hen te informeren. Kinderen met SLE kunnen gewoon naar school, behalve ten tijde van ernstige ziekteactiviteit.

Soms is er sprake van concentratiestoornissen, geheugenverlies, hoofdpijn en stemmingsveranderingen. Als dit zo is, moet het onderwijs hierop worden afgestemd. Het is verstandig het kind aan te moedigen om zoveel mogelijk deel te nemen aan de diverse buitenschoolse activiteiten. Het is fijn wanneer de onderwijzers het respecteren wanneer het kind aangeeft dat het even niet gaat. Vertel ook dat het kind sneller moe kan zijn bij lichamelijke inspanning en daardoor mogelijk tijdens de gymles vaker een rustpauze moet nemen. Mogelijk zijn bepaalde onderdelen van de gymlessen minder geschikt. Bespreek dit met uw arts en met de sportdocent. Probeer daarbij zoveel mogelijk te voorkomen dat het kind een 'stempel' krijgt. Er zijn goede maar ook slechte dagen en dat is niet altijd te zien aan de buitenkant.

De specialisten zetten ook vaak de educatieve dienst van het ziekenhuis in als schakel tussen school en ziekenhuis.

Zie ook: 

Andere veelgestelde vragen

Bent u patiënt of mantelzorger en heeft u een vraag?

In de lijst met veel gestelde vragen geven we antwoord op een groot aantal vragen die u mogelijk heeft. Als uw vraag daar niet bij staat kunt u via de knop hieronder uw vraag invullen op het formulier.

Stel een vraag