Moet er een ziekenhuis in de buurt zijn van je vakantieadres als je naar het buitenland op vakantie gaat?

Iemand met SLE kan prima op vakantie gaan. Of er veel extra geregeld moet worden voor een vakantie hangt af van de klachten. Het is verstandig om te weten of er goede voorzieningen zijn in de buurt van het vakantieadres.

Voor vragen tijdens je vakantie kan je altijd telefonisch bij je eigen arts of verpleegkundige in het expertisecentrum terecht.

Meestal is tijdens een vakantie een bezoek aan een onbekende arts niet nodig, als vantevoren met je eigen arts goede afspraken zijn gemaakt.

Voldoende medicijnen meenemen is belangrijk.

Het is handig om van te voren een overzicht te maken van ziekenhuizen in de buurt van je vakantieadres, voor het geval er toch iets acuuts mocht gebeuren. Ook is het goed om een brief of kaartje mee te nemen waar details van de ziekte en de medicatie  op vermeld zijn die van belang kunnen zijn. Als je naar het buitenland gaat is het handig deze informatie in de Engelse taal mee te nemen. Overleg met je arts of zij een medische brief kan meegeven.

Andere veelgestelde vragen

Bent u patiënt of mantelzorger en heeft u een vraag?

In de lijst met veel gestelde vragen geven we antwoord op een groot aantal vragen die u mogelijk heeft. Als uw vraag daar niet bij staat kunt u via de knop hieronder uw vraag invullen op het formulier.

Stel een vraag