Wat kan ik doen als de zorg voor mijn kind met SLE erg zwaar wordt?

Trek op tijd aan de bel bij klachten van overbelasting. De zorg voor een kind met deze ziekte kan zwaar zijn. Waarschijnlijk bent u bezorgd om uw zieke kind.

Daarnaast kan de verantwoordelijkheid voor eventuele andere kinderen, het werk of de financiën een zware last zijn. Hierdoor kunt u zelf ook klachten krijgen. U kunt oververmoeid, prikkelbaar of somber worden. Het is belangrijk om met uw huisarts te spreken als u deze klachten heeft. De huisarts kan met u meedenken om overbelasting te voorkomen en eventueel doorverwijzen naar een andere hulpverlener.

Tip: Bespreek het met uw werkgever als u een zware zorgtaak heeft naast uw werk. Vaak zijn er mogelijkheden om hier rekening mee te houden. U kunt denken aan flexibele werktijden of (tijdelijk) zorgverlof.

De zorg voor een kind met een beperking brengt vaak extra kosten met zich mee. Er bestaan verschillende wetten en regelingen voor een vergoeding voor de zorg voor kinderen met een beperking. De zorg voor kinderen met een beperking wordt geregeld door middel van vier wetten, namelijk

Andere veelgestelde vragen

Bent u patiënt of mantelzorger en heeft u een vraag?

In de lijst met veel gestelde vragen geven we antwoord op een groot aantal vragen die u mogelijk heeft. Als uw vraag daar niet bij staat kunt u via de knop hieronder uw vraag invullen op het formulier.

Stel een vraag